Το Nux vomica συνιστάται σε εργασιομανείς που οδηγούν τον εαυτό τους στα άκρα από την προσπάθεια και το άγχος.

Τόσο τα απλά όσο και τα χρόνια έλκη αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την ομοιοπαθητική και με την κατάλληλη αγωγή που θα σας υποδείξει ένας έμπειρος θεραπευτής.

  

Arsenicum album: Χορηγείται σε άτομα που είναι σχολαστικά, δεν ανέχονται τα λάθη, διακατέχονται από έμμονη ιδέα σχετικά με την υγεία τους και τα συμπτώματα του έλκους επιδεινώνονται από το στρες και την αγωνία που βιώνουν. 

Kali bichromicum: Ιδανικό για ανθρώπους που ασχολούνται και με την τελευταία λεπτομέρεια, διαπνέονται από υψηλές ηθικές αξίες και συνήθως βλέπουν τα πράγματα “μαύρα” ή “άσπρα”. Το έλκος τους εκφράζεται με οξείς, σουβλερούς πόνους και έχουν συχνά την αίσθηση ότι το πεπτικό τους σύστημα δεν λειτουργεί και η κατάστασή τους χειροτερεύει μετά τα γεύματα.

Mercurius corrosivus: Ενδείκνυται για ανήσυχα, αγχώδη άτομα που έχουν παραισθήσεις και παραληρούν όταν ανεβάζουν πυρετό. Είναι ιδανικό για χρόνια έλκη που συνοδεύονται από έντονο πόνο και ενίοτε αιμορραγία, καθώς και για έλκη στα οποία δεν έχει χορηγηθεί ποτέ αγωγή ή αν χορηγήθηκε δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Mercurius solubilis: Ταιριάζει σε άτομα με τάσεις απομόνωσης, που αναζητούν την αρμονία στη ζωή τους. Πρόκειται για ανθρώπους ευαίσθητους στη ζέστη, με αδύναμο πεπτικό σύστημα, που βιώνουν ένα συνεχές αίσθημα πείνας.

Natrum phosphoricum: Για ανθρώπους που έχουν εμπιστοσύνη μόνο στον εαυτό τους, και ως εκ τούτου δεν αναθέτουν εργασίες σε άλλους, αν και είναι φιλικοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Πρόκειται για φάρμακο που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις συχνών εμετών και έντονου ρεψίματος.

Nux vomica: Συνιστάται σε εργασιομανείς που οδηγούν τον εαυτό τους στα άκρα από την προσπάθεια και το άγχος. Ο συνηθέστερος τύπος είναι ο επιχειρηματίας και ο μάνατζερ που προσπαθεί συνεχώς να επεκτείνει την επιχείρησή του και να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Το έλκος τους καταλήγει σε φούσκωμα και μετεωρισμό. Το συναισθηματικό στρες που βιώνουν και η αϋπνία καταλήγουν σε πεπτικό έλκος, επειδή το σώμα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στον υπερβολικό ρυθμό ζωής που ακολουθούν. Το φάρμακο έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν λαμβάνεται το βράδυ.

Phosphorus: Δίνεται σε όσους θέλουν να βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο. Είναι συνήθως άτομα υπερευαίσθητα, με καλλιτεχνική φύση και πολύ εκφραστικά. Το έλκος τους εκδηλώνεται συνήθως με μετεωρισμό, κράμπες και πόνο. Το κρύο φαγητό και ποτό τούς κάνει καλό, αν και ενδέχεται να παρουσιάσουν τάσεις εμετού όταν ζεσταθεί στο στομάχι τους. 

Robinia: Για πεπτικά έλκη με υπερβολική οξύτητα. Ο ασθενής παρουσιάζει συνήθως πονοκέφαλο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του, με έντονο ρέψιμο και πρασινωπό εμετό. 

 

Ελεύθερη απόδοση από άρθρο στο homeopathycenter.org
 
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.