Μια πλειάδα ομοιοπαθητικών φαρμάκων αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις διάφορες μορφές της αρθρίτιδας.

Η θεραπεία της χρόνιας αρθρίτιδας με την ομοιοπαθητική, ασχέτως αν πρόκειται για οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα ή άλλη μορφή της, έχει αποδειχθεί αποτελεσματική όταν ξεκινά στην αρχή της εκδήλωσης της νόσου και όταν η παρακολούθησή της γίνεται από έμπειρο ομοιοπαθητικό θεραπευτή.  

Caulophyllum: Ενδείκνυται στην αρθρίτιδα που εκδηλώνεται σε γυναίκες, ιδιαίτερα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών και στους αστραγάλους. Ο πόνος και η δυσκαμψία εναλλάσσονται από τη μια άρθρωση στην άλλη με μεγάλη συχνότητα.

Guaiacum: Ιδανικό για ρευματικές παθήσεις των μικρών αρθρώσεων, ιδιαίτερα στους καρπούς και τα δάχτυλα, και ειδικότερα όταν η ζέστη χειροτερεύει την κατάσταση, ενώ ένα κρύο επίθεμα την βελτιώνει.

Ledum: Τα επώδυνα οιδήματα ανακουφίζονται με κρύα επιθέματα και επιδεινώνονται με τη θερμότητα. Τα σημεία που πλήττονται ιδιαίτερα είναι οι αστράγαλοι, τα πόδια, ο αριστερός ώμος και το δεξί ισχίο ταυτόχρονα.

Rhododendron: Ενδείκνυται όταν τα συμπτώματα επιδεινώνονται πριν από την εμφάνιση μιας καταιγίδας.

Ruta: Χρήσιμο για την αρθρίτιδα που εκδηλώνεται μετά από κάποιον τραυματισμό (κάταγμα, διάστρεμμα, μωλωπισμός). Ο ασθενής νιώθει ανήσυχος και θέλει να αλλάζει συχνά θέση. Το πόδι πονάει σαν να έχει σπάσει όταν ο ασθενής σηκώνεται, ενώ οι πόνοι στην πλάτη ανακουφίζονται με την κατάκλιση.

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org 

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.