Η ομοιοπαθητική θεραπεύει τραύματα και μώλωπες.

Άριστη λύση προσφέρουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στην περίπτωση επιφανειακών τραυμάτων και μωλώπων, που πολλές φορές δημιουργούνται χωρίς να έχουμε καν καταλάβει την αιτία τους. 

Arnica: Έχει αποδειχθεί ιδανικό για μώλωπες και τραύματα. Χρησιμοποιείται σε διαφορετικές δοσολογίες, ανάλογα με τη σοβαρότητα του τραύματος.  

Ακόνιτο: Συνιστάται σε περιπτώσεις μυϊκής αδυναμίας, όταν χωλαίνουμε μετά από κάποιο τραυματισμό, όπως επίσης και σε άτομα που βιώνουν  μεγάλο φόβο μετά από σοβαρό τραυματισμό.

Bellis perennis: Το δίνουμε σε βαθιά τραύματα, σε μώλωπες στον μαλακό ιστό, σε χτυπήματα στο στήθος, στην κοιλιά, στη λεκάνη ή στην κοιλιακή χώρα.

Hypericum: Αποτελεί βασική επιλογή για τραυματισμούς σε περιοχές που έχουν νεύρα, όπως είναι τα χέρια και το δέρμα. Συνιστάται επίσης σε τραύματα που προκαλούν οξύ πόνο ο οποίος διαχέεται στο υπόλοιπο σώμα, ειδικά από τις άκρες των δακτύλων, από τον κόκκυγα ή τα πέλματα των ποδιών. Χρήσιμο και στις περιπτώσεις όπου ο πόνος είναι δυσανάλογος σε σχέση με τη σοβαρότητα του τραύματος. 

Ledum: Αν πατήσουμε σε καρφί ή οξύ αντικείμενο, το ledum είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία. Δίνεται και όταν έχουμε μωβ μώλωπες που ταυτόχρονα παρουσιάζουν οίδημα, καθώς επίσης και όταν το τραυματισμένο σημείο είναι κρύο στην αφή και ο τραυματίας αισθάνεται καλύτερα όταν εφαρμόζουμε κάτι παγωμένο στην πληγή.  

Φυσικά, για τραύματα ή μώλωπες στο κεφάλι ή το πρόσωπο, χρειάζεται προσεκτική παρατήρηση για 24 ώρες και σε οποιαδήποτε αμφιβολία για την κατάσταση του τραυματισμένου ατόμου πρέπει να αναζητηθεί άμεσα επαγγελματική ιατρική βοήθεια. 

 

Πηγή: Άρθρο από το homeopathycenter.org (σε ελεύθερη απόδοση)

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.