Πολλά αιθέρια έλαια μετριάζουν αποφασιστικά τις εθιστικές συμπεριφορές.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία βοτάνων που ασκούν κατευναστική επίδραση και ενισχύουν τη δύναμη της θέλησης ενός ατόμου, ώστε να μπορέσει να υπερνικήσει τον εθισμό σε διάφορες ουσίες, όπως η νικοτίνη ή το αλκοόλ. 

Η βρώμη, η σκουτελλάρια και η βαλεριάνα ηρεμούν το νευρικό σύστημα και μειώνουν τα συμπτώματα στέρησης, ενώ ο φλοιός του βιβούρνου καταπολεμά αποτελεσματικά τη νευρικότητα.

Αρωμαθεραπεία 

Παράλληλα, διάφορα αιθέρια έλαια μετριάζουν αποφασιστικά τις εθιστικές συμπεριφορές. Το χαμομήλι, το φασκόμηλο και το ylang ylang συνιστώνται για την κατάθλιψη. Το ρωμαϊκό χαμομήλι και η μαντζουράνα δρουν αποτοξινωτικά και βοηθούν στην ισορροπία του σώματος και του οργανισμού. Το περγαμόντο αποδεικνύεται χρήσιμο σε περιπτώσεις εθισμού με το φαγητό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο μπάνιο μας ή να κάνουμε μασάζ με έλαιο περγαμόντου.

Επιπλέον, τεχνικές όπως η πιεσοθεραπεία, η υδροθεραπεία, ο βελονισμός, η μαγνητοθεραπεία, η χρωματοθεραπεία και το μασάζ βοηθούν στην απεξάρτηση από εθιστικές ουσίες. Στις περιπτώσεις αυτές αναζητούμε πάντοτε τον κατάλληλο θεραπευτή που τις γνωρίζει και μπορεί να τις εφαρμόσει αποτελεσματικά.

 

Πηγή: http://www.naturalnews.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.