Η μαγειρική σόδα είναι πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση ενός στοματικού έλκους.

Πριν μιλήσουμε για τα στοματικά έλκη και την αντιμετώπισή τους, καλό είναι να γνωρίζουμε τις αιτίες που τα προκαλούν. Αυτές είναι συνηθέστερα:

• κάποιο κόψιμο ή πληγή

• έλλειψη απαραίτητων μεταλλικών στοιχείων

• στοματικά βακτήρια

• ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα

• υπέρταση

• αλλεργίες σε ορισμένα τρόφιμα

Καλό είναι λοιπόν να εξαλείψουμε την αιτία του κακού και, παράλληλα, να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που μας παρέχει η φύση για να καταπολεμήσουμε στοματικά έλκη και άφθες.

Μέλι

Με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές του ιδιότητες, το μέλι είναι ιδανικό για την επούλωση του στοματικού έλκους. Βάλτε μέλι στην περιοχή του έλκους και επαναλάβετε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα για να δείτε άμεση βελτίωση. 

Γαρυφαλέλαιο

Περιέχει ένα ισχυρό παυσίπονο, την ευγενόλη, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται εκτενώς από τους οδοντιάτρους. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες γαρυφαλέλαιου με μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και απλώστε το στο έλκος για να ανακουφιστείτε άμεσα. 

Αλόη βέρα

Επαλείψτε αλόη βέρα (υπάρχει και σε μορφή γέλης) για να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης.

Μαγειρική σόδα

Άλλος ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε στοματικά έλκη. Η μαγειρική σόδα βοηθά στην αντιμετώπιση της φλεγμονής με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, σκοτώνει τα βακτήρια και βοηθά στη θεραπεία των λοιμώξεων χάρη στις αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές και αντισηπτικές ιδιότητές της και, τέλος, βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του στόματος. Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με χλιαρό νερό και κάντε γαργάρες δύο φορές την ημέρα για να ανακουφιστείτε άμεσα.

Λάδι καρύδας

Με μια καθαρή μπατονέτα, απλώστε στο έλκος χλιαρό λάδι καρύδας. Είναι ασφαλές και για ενήλικες και για τα παιδιά, και λειτουργεί αποτελεσματικά λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.

 

Πηγή: http://blogs.naturalnews.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.