Οι παραδόσεις πολλών λαών συστήνουν για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης το φασκόμηλο, είτε σε πόσιμη μορφή είτε σε εξωτερική εφαρμογή.

Γνωστές εδώ και αιώνες, οι φυσικές θεραπείες για την τριχόπτωση αποφέρουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Προσοχή χρειάζονται οι συμβατικές θεραπείες που περιλαμβάνουν τοπικά στεροειδή και συνθετικές ουσίες, οι οποίες συχνά παρουσιάζουν παρενέργειες. Οι πανάρχαιες φυσικές θεραπείες για την πρόληψη της αραίωσης των μαλλιών και την τόνωση της τρίχας αξίζουν να τις δοκιμάσετε.

 

Αρωμαθεραπεία

 

Τα αιθέρια έλαια είναι συμπυκνωμένα εκχυλίσματα από άνθη, φύλλα, φλοιούς και ρίζες. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες δεντρολίβανο, λεβάντα, γκρέιπφρουτ, ξύλο κέδρου και λεμόνι ή ylang ylang με έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού ή jojoba. Στη συνέχεια κάντε μαλάξεις στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για 5 περίπου λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, χρησιμοποιήστε μόνο μερικές σταγόνες λεμονιού ή λάδι από γκρέιπφρουτ.

 

Κινέζικα βότανα και λαϊκές παραδόσεις

 

Η τριχόπτωση αποδίδεται σε προβλήματα στο συκώτι και τα νεφρά και η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θεωρεί ότι τα κατάλληλα βότανα για τη θεραπεία τους είναι το γκότζι μπέρι, και το μούρο. Ειδικά για την τριχόπτωση, τα βότανα που συστήνονται είναι το ginkgo biloba, το fo-ti και το dong quai.

Οι παραδόσεις πολλών λαών συστήνουν για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης το φασκόμηλο, είτε σε πόσιμη μορφή είτε σε εξωτερική εφαρμογή, καθώς υποβοηθά την επανεμφάνιση των μαλλιών. Επίσης, το τσάι τσουκνίδας καθαρίζει τον οργανισμό και βοηθά την εκ νέου ανάπτυξη μαλλιών. 

 

Προσοχή στη διατροφή μας

 

Ο τρόπος που τρεφόμαστε δεν είναι άσχετος με την απώλεια των μαλλιών μας. Βασικοί κανόνες είναι η μείωση του αλκοόλ, των γρήγορων και πρόχειρων φαγητών (των λεγόμενων fast ή junk foods), της ζάχαρης και της καφεΐνης. Μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει καλά λίπη, πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως, βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης και την αραίωση των μαλλιών.

 

Πηγή: http://www.naturalnews.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.