Τα άλατα Σούσλερ ωφελούν στην πέψη, στην ελαστικότητα των κυττάρων, στην οξυγόνωση και στην ισορροπία καλίου/νατρίου.

Τα άλατα Σούσλερ εξισορροπούν τα μεταλλικά στοιχεία στο σώμα μας, εξασφαλίζοντας την καλύτερη λειτουργία των ιστών του οργανισμού και την απορρόφηση της τροφής. Χορηγούνται επικουρικά με τη δράση του ομοιοπαθητικού σκευάσματος και, όσοι τα υιοθετούν, καλό είναι να γνωρίζουν τα βασικά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση τους:

απορροφούνται αμέσως από το σάλιο μας, το πρώτο όργανο της πεπτικής λειτουργίας

είναι αποτελεσματικά για τα άτομα με πεπτικά προβλήματα, ανεξαρτήτως ηλικίας ή σοβαρότητας της κατάστασής τους

είναι ασφαλή επειδή δεν περιέχουν πρόσθετα που καταπονούν το συκώτι

επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη χρήση τους από το σώμα. Τα άλατα Σούσλερ δεν αποτελούν υποκατάστατο της ισορροπημένης διατροφής, βελτιώνουν όμως την απορρόφηση και αξιοποίησή τους.

Τα μεταλλικά στοιχεία είναι το θεμέλιο για την ενζυμική δραστηριότητα στο σώμα και λειτουργούν ως καταλύτες στους ενεργειακούς κύκλους. Τα άλατα Σούσλερ ωφελούν στη βασική λειτουργία των κυττάρων, και ειδικότερα στην ισορροπία των υγρών, στην πέψη, στην ελαστικότητα των κυττάρων, στην οξυγόνωση και στην ισορροπία καλίου/νατρίου. Υπάρχουν 12 βασικά άλατα Σούσλερ και ενίοτε μπορούμε να τα συναντήσουμε ως ιστικά άλατα, βιοχημικά άλατα ή κυτταρικά άλατα.  

 
Πηγή: http://elixirs.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.