Ο συνδυασμός καθημερινής άσκησης και των αλλαγών στη δίαιτά μας είναι η ιδανική λύση.

Τρώτε βιολογικά προϊόντα και κρέας. Τα συνήθη προϊόντα καλλιεργούνται με χημικά λιπάσματα και εντομοκτόνα, ενώ τα βιολογικά προϊόντα καλλιεργούνται με φυσικά λιπάσματα. Αντίστοιχα, στα ζώα χορηγούνται αυξητικές ορμόνες και φάρμακα, ενώ το βιολογικό κρέας προέρχεται από πιστοποιημένα βιολογικά αγροκτήματα.

Πίνετε πολύ νερό. Βασική προϋπόθεση υγείας. Μεταξύ άλλων, βοηθά τα νεφρά να αποβάλλουν τις τοξίνες του οργανισμού.  

Προσθέστε λεμόνι ή πορτοκάλι στο νερό σας. Τα εσπεριδοειδή αυτά  περιέχουν κιτρικό οξύ που διαλύει το λίπος. Πρέπει όμως να βουρτσίζετε τα δόντια σας ανάμεσα στα γεύματα γιατί το οξύ τούς κάνει κακό. 

Κόψτε το αλκοόλ. Οι έρευνες δείχνουν ότι το αλκοόλ ευθύνεται για μια σειρά ασθενειών. Δεν χρειάζεται να το κόψετε τελείως, περιοριστείτε σε ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα ημερησίως. 

Αποφύγετε τα πρόσθετα σάκχαρα. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, εμφάνιση διαβήτη, ακόμα και για συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Να διαβάζετε προσεκτικά τα συστατικά στις συσκευασίες τροφίμων και να προσέχετε ιδιαίτερα για πρόσθετα σάκχαρα στο ψωμί, τα ντρέσινγκ και τις διάφορες σάλτσες. 

Διώξτε τα αρνητικά συναισθήματα. Οι αρνητικές σκέψεις «δηλητηριάζουν» τον οργανισμό μας. Προσπαθήστε να κάνετε θετικές σκέψεις, να διώξετε τον θυμό, τη θλίψη, τα αισθήματα εκδίκησης. Αν καταγράφετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, θα μπορείτε να τα ελέγχετε καλύτερα.

Βρείτε τη σωστή ισορροπία. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα που συνδυάζει την καθημερινή άσκηση και τις αλλαγές στη δίαιτά σας είναι η ιδανική λύση. Προσέξτε μην παρασυρθείτε σε υπερβολική κατανάλωση φαγητού μετά το στάδιο της αποτοξίνωσης. Και φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν έχουν εφαρμογή σε περιπτώσεις αλκοολισμού ή κατάχρησης ουσιών.

 

Πηγή: http://www.wikihow.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.