Το επιτραπέζιο αλάτι είναι εθιστικό, συμβάλλει στην αυξημένη πίεση και την κατακράτηση υγρών. 

 

Αν το στρες της καθημερινής ζωής σας εξαντλεί και σας κάνει οξύθυμους, θυμηθείτε τα λόγια του βραβευμένου με Νόμπελ Albert zent-Gyorgi: «Λίγοι άνθρωποι ξέρουν τι θα πει υγεία. Οι περισσότεροι ασχολούνται με το να δολοφονούν τον εαυτό τους σιγά σιγά».

Η φύση μας έχει δημιουργήσει έτσι ώστε να αισθανόμαστε καλά. Καιρός λοιπόν να ενσωματώσετε τις ακόλουθες συμβουλές στον τρόπο ζωής σας.

Μην τρώτε όλη την ημέρα. Πίνετε όλη την ημέρα!

Κάθε φορά που τρώτε, το σώμα σας πρέπει να εργαστεί σκληρά για να επεξεργαστεί το φαγητό και να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά του. Όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο το φθείρετε, όπως κάθε μηχάνημα. Παράλληλα, όταν λέμε να πίνετε υγρά εννοούμε νερό, λεμονάδα, αφεψήματα, χυμούς κλπ.

Δώστε στο σώμα σας μία μέρα ξεκούρασης

Επιλέξτε μία ημέρα την εβδομάδα να τρώτε ελαφρά. Για παράδειγμα, φρούτα για πρωινό, σαλάτα για το μεσημεριανό γεύμα, σούπα για δείπνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρείστε σε καλή κατάσταση. 

Ποτέ μην πηγαίνετε για ύπνο με γεμάτο στομάχι

Προσπαθήστε να τρώτε νωρίς το βράδυ. Σαν Έλληνες, έχουμε τη συνήθεια να τρώμε αργά, αλλά αυτό είναι λάθος. Να τρώτε αργά, να μασάτε καλά και να υπάρχει ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Αν είστε θυμωμένοι ή αναστατωμένοι μη φάτε. Πιείτε ένα ζεστό τσάι και μόλις ηρεμήσετε φάτε στερεά τροφή.

Αποφεύγετε τα τηγανητά

Επιλέξτε τη σχάρα, τον ατμό, τα ψητά ή ελαφρώς σοταρισμένα τρόφιμα. Το ζωικό λίπος, τα τηγανητά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα φράζουν τις αρτηρίες σας και ευθύνονται για την παχυσαρκία, τη χοληστερίνη, τις καρδιακές παθήσεις, την αρτηριοσκλήρωση. 

Αποφύγετε τη χρήση ζάχαρης 

Προτιμήστε τη στέβια σε σκόνη ή υγρή μορφή. Δεν έχει θερμίδες, βοηθά το πάγκρεας και είναι φυσικό προϊόν που παράγεται από το χρυσάνθεμο.

Μακριά από αναψυκτικά 

Τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Αντικαταστήστε τα με χυμούς φρούτων ή με τα ίδια τα φρούτα. Ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι είναι απείρως υγιεινότερο από ένα αναψυκτικό. 

Εγκαταλείψτε το επιτραπέζιο αλάτι

Το επιτραπέζιο αλάτι δεν είναι τρόφιμο, αλλά χημική ουσία. Είναι εθιστικό, συμβάλλει στην αυξημένη πίεση και την κατακράτηση υγρών. Καταφύγετε στο βιολογικό αλάτι ή προσθέστε σκόρδο και πιπέρι καγιέν στο φαγητό σας.

 

Πηγή: http://ahha.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.