Τα βιοχημικά άλατα Σούσλερ χορηγούνται επικουρικά με τη δράση του ομοιοπαθητικού σκευάσματος, εξασφαλίζοντας την καλύτερη λειτουργία των ιστών του οργανισμού. 

Tα άλατα Σούσλερ χρησιμοποιούνται από τον 19ο αιώνα και αποτελούν μέθοδο πρόληψης και ίασης μιας μεγάλης σειράς διαταραχών (από τα συχνά κρυολογήματα μέχρι τα εκζέματα). Αρχικά μελετήθηκαν από τον ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής, Σάμουελ Χάνεμαν, και στη συνέχεια από τον Βίλχελμ Σούσλερ, ο οποίος προχώρησε την έρευνα και τα μετέτρεψε σε ένα αυτόνομο θεραπευτικό σύστημα. Ανήκουν στην κατηγορία των βιοχημικών αλάτων, είναι εύκολα στη χρήση και χορηγούνται είτε ως μόνη αγωγή είτε ως συμπληρώματα άλλων μεθόδων, ενισχύοντας τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα. 

Τα βιοχημικά άλατα χορηγούνται επικουρικά με τη δράση του ομοιοπαθητικού σκευάσματος, εξασφαλίζοντας την καλύτερη λειτουργία των ιστών του οργανισμού. Συντελούν επίσης στην αποτελεσματική αποβολή άχρηστων προϊόντων του κυττάρου που είναι επιβλαβή για την υγεία του οργανισμού. 

Τα δώδεκα βιοχημικά άλατα Σούσλερ:

1. Calcarea Fluorica (Φθοριούχο ασβέστιο)

Συνιστάται σε: παθήσεις του συνδετικού ιστού, κακώσεις συνδέσμων, κιρσούς, καρδιοπάθειες, διογκώσεις λεμφαδένων, δοθιήνες, αιμορροΐδες.

2. Calcarea Phosphorica (Φωσφορικό ασβέστιο)

Συνιστάται σε: διαταραχές του μεταβολισμού, καταστάσεις αδυναμίας, κακή κυκλοφορία, αναρρώσεις, κρύα άκρα, κρυολογήματα, πολύποδες, νευραλγίες, υδροκήλες, ορχίτιδες, σαλπιγγίτιδες.

3. Calcarea sulphurica (Θειικό ασβέστιο)

Συνιστάται σε: πυώδεις εκκρίσεις, κιρσώδη έλκη, αποστήματα, εξανθήματα, φλεγμονές, ευαισθησίες νεύρων.

4. Ferrum phosphoricum (Φωσφορικός σίδηρος)

Συνιστάται σε: αρχόμενες φλεγμονές, αναιμία, διάρροια, δυσκοιλιότητα, αιμορραγίες, φυσικές κακώσεις, πονοκεφάλους, πυρετό και παιδικές ασθένειες.

5. Kalium muriaticum (Χλωριούχο κάλιο)

Συνιστάται σε: καταρροή, γενικώς καταστάσεις γρίπης, πνευμονία, ρευματικούς πυρετούς, κολίτιδες, διαταραχές συκωτιού, διαταραχές νεφρών.

6. Kalium Sulphuricum (Θειικό κάλιο)

Συνιστάται σε: ψωρίαση, βρογχίτιδες, καταρροές, άσθμα, αγχώδεις καταστάσεις, πονοκεφάλους, διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

7. Kalium Phosphoricum (Φωσφορικό κάλιο)

Συνιστάται σε: παθήσεις νεύρων και εγκεφάλου, αλωπεκία, μελαγχολία, φοβίες, νοητική αδυναμία από υπερκόπωση.

8. Magnesia Phosphorica (Φωσφορικό μαγνήσιο)

Συνιστάται σε: πόνους, παθήσεις κυττάρων του αίματος, τέτανο, σπασμούς, επιληψία, υπερτροφία αδένων.

9. Natrium Muriaticum (Χλωριούχο νάτριο)

Συνιστάται σε: παθήσεις του βλεννογόνου, πυρετό, καταρροή, γρίπη, οιδήματα, βρογχοκήλη, εκζέματα, δυσκοιλιότητα, επιχείλιο έρπητα.

10. Natrium Phosphoricum (Φωσφορικό νάτριο)

Συνιστάται σε: δυσπεψία, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ναυτία, πονοκεφάλους. 

11. Natrium Sulphuricum (Θειικό νάτριο)

Συνιστάται σε: λευχαιμία, άσθμα, διάσειση, αποτοξίνωση του οργανισμού, 

προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη, διαβήτη.

12. Silicea (πυρίτιο)

Συνιστάται σε: παθήσεις του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών, για διαταραχές της μνήμης και γενική αδυναμία του οργανισμού. 

Πρέπει πάντοτε να έχουμε υπόψη μας πως δεν αυτοσχεδιάζουμε. Τα άλατα Σούσλερ χορηγούνται αποκλειστικά από το γιατρό μας που είναι σε θέση να αντιστοιχήσει την πάθηση με το συγκεκριμένο άλας. Κάθε άλλη χρήση τους μπορεί να αποβεί ανώφελη ή επικίνδυνη για τον οργανισμό μας.

 

Πηγή: http://www.homeopathy.gr

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.