Τα αιθέρια έλαια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ πολλά χρησιμοποιούνται και για τη θεραπεία λοιμώξεων. 

Κάθε χειμώνα ελπίζουμε ότι θα έχουμε τις λιγότερες δυνατές ασθένειες και κρυολογήματα. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει απαραιτήτως να ενισχύσουμε και να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, την ικανότητα δηλαδή του σώματός μας να αντιστέκεται στην επίθεση ενός βακτηρίου ή ιού. 

Η ολιστική αρωμαθεραπεία κάνει χρήση αιθέριων ελαίων για να υποστηρίξει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Τα αιθέρια έλαια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ πολλά χρησιμοποιούνται και για τη θεραπεία λοιμώξεων. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε χρήση της ακόλουθης συνταγής για να παρασκευάσετε ένα σπρέι δωματίου που διατηρεί την ατμόσφαιρα καθαρή και υγιεινή:

  • 14 σταγόνες ευκαλύπτου (Eucalyptus globulus) - αντιβακτηριακό, αντιιικό
  • 10 σταγόνες πορτοκάλι (Citrus sinensis) - αντισηπτικό
  • 6 σταγόνες τεϊόδεντρου (Melaleuca alternifolia) - αντιμικροβιακό, βακτηριοκτόνο, αντιμυκητιασικό

Συνδυάστε τα αιθέρια έλαια με 4 ουγγιές απεσταγμένου νερού και 1 κουταλάκι του γλυκού οινόπνευμα εντριβής. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε το δωμάτιο για να διατηρήσετε την ατμόσφαιρα υγιεινή!

 

Πηγή: Άρθρο της Desiree Bell στο Μother Eearth Living (σε συντετμημένη μορφή)


Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.