Η γεμμοθεραπεία προσφέρει ενέργεια στον οργανισμό και τόνωση του μεταβολισμού.

Γεμμοθεραπεία ονομάζουμε τη μέθοδο που χρησιμοποιεί εκχυλίσματα των μπουμπουκιών και άλλους φυτικούς ιστούς όταν βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και, παράλληλα, τη βιολογική ενέργεια των ορυκτών.  

Πρόκειται για κλάδο της φυτοθεραπείας που εισήγαγε ο Henri Pol το 1965 και εξέλιξε ο Jean-Claude Leunis. Οι δύο αυτοί ερευνητές μελέτησαν τη χλωρίδα, δημιουργώντας 48 ειδικές παρασκευές από εμβρυακά κύτταρα, κυρίως δένδρων και θάμνων. 

Ο τρόπος επίδρασης της γεμμοθεραπείας είναι ολιστικός, βοηθώντας στον αυτοκαθαρισμό των κυττάρων και επιτρέποντας την ομαλή ροή ενέργειας μέσα στον οργανισμό. Παράλληλα, η γεμμοθεραπεία ρυθμίζει την παραγωγή φυσικής κορτιζόνης, καθώς και το νευρικό, το ορμονικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αποτελέσματά της είναι ευεργετικά για να αντιμετωπίσουμε το άγχος, τις αϋπνίες, τις δερματικές παθήσεις (ψωρίαση, ακμή, έκζεμα), τις ημικρανίες και γενικότερα τις κεφαλαλγίες. Συνολικότερα, η γεμμοθεραπεία προσφέρει ενέργεια στον οργανισμό και τόνωση του μεταβολισμού. 

Η εφαρμογή της είναι ασφαλής, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία - συμβατική ή εναλλακτική. 

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.