Το αρκουδοπούρναρο (holly) εξουδετερώνει τα αρνητικά μας συναισθήματα προς τους άλλους.

Τα ανθοϊάμματα Μπαχ παρασκευάζονται από 38 διαφορετικά άνθη φυτών, θάμνων ή δένδρων, είναι ακίνδυνα και θεραπεύουν το νοητικό και συναισθηματικό κομμάτι του ατόμου. Στο σύστημα Μπαχ, το αρκουδοπούρναρο (holly) εκπροσωπεί την αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της, γι’ αυτό και κατέχει σημαίνουσα θέση.

Τα αρνητικά μας συναισθήματα εκφράζονται με διάφορους τρόπους. Μπορεί να εκδηλώνονται με ζήλεια, δυσπιστία, άρνηση, οργή που ενδεχομένως καταλήγει σε τυφλό μίσος. Πρόκειται για συναισθήματα που κυριολεκτικά δηλητηριάζουν τη ζωή μας και τη ζωή των προσώπων που μας περιβάλλουν, γι’ αυτό και η αντιμετώπισή τους είναι απόλυτη προτεραιότητα. 

Το αρκουδοπούρναρο έχει την ιδιότητα να αποκαθιστά την εσωτερική μας αρμονία και να μας βοηθά να κατανοήσουμε τις εντάσεις μέσα μας και τις αιτίες που τις προκαλούν. Μας βοηθά να αποστασιοποιηθούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και να αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που βιώνουμε με περισσότερη κατανόηση, υπομονή, διάθεση συνεργασίας. Με άλλα λόγια, διευρύνει την αγάπη και την ανθρωπιά μέσα μας, σε βαθμό που να εξουδετερώνει την κακή μας διάθεση και την επιθετικότητα προς τους άλλους. Το αγριοπούρναρο χρησιμοποιείται επίσης ως επικουρική θεραπεία σε παθήσεις του ήπατος, του παγκρέατος και της ουροδόχου κύστης.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.