Το λεμόνι επενεργεί ευεργετικά στη λειτουργία του εγκεφάλου και χαρίζει πνευματική διαύγεια.

Βάζοντας στην καθημερινότητά μας ένα ποτήρι λεμονάδα κάθε πρωί, έχουμε πολύπλευρα οφέλη για την υγεία μας. Δεδομένου ότι το λεμόνι τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με βιταμίνες Β και C, με σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ένζυμα και αντιοξειδωτικά, αυτό δεν πρέπει να μας προξενεί έκπληξη. Ας δούμε ενδεικτικά τι μας προσφέρει ένα ποτήρι λεμονοχυμός:

Καθαρίζει τον οργανισμό

Το λεμόνι βοηθά το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες, βοηθά το συκώτι να παράγει περισσότερα ένζυμα και λειτουργεί ως διουρητικό.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Η βιταμίνη C ενισχύει το φυσικό σύστημα άμυνας του οργανισμού και καταπολεμά τη γρίπη, ενώ παράλληλα το λεμόνι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά σίδηρο από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε.

Βελτιώνει την πέψη

Ο χυμός του λεμονιού διευκολύνει την πέψη, αποσοβεί την καούρα και αποτρέπει το φούσκωμα. 

Αναζωογονεί το δέρμα

Οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για την πρόωη γήρανση του δέρματος και το λεμόνι τις καταπολεμά με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Παράλληλα, η βιταμίνη C βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων.

Ενυδατώνει το σώμα

Είναι πάντοτε σημαντικό να πίνουμε αρκετό νερό, αλλά και μια δροσιστική λεμονάδα διατηρεί το δέρμα μας ενυδατωμένο.

Αλκαλοποιεί τον οργανισμό

Ο οργανισμός μας είναι φτιαγμένος να λειτουργεί σε αλκαλικό περιβάλλον και το λεμόνι είναι ιδανικό στη δημιουργία αλκαλικών βάσεων που βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH.

Έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες

Γνωστό αυτό, καθώς το λεμόνι καταπολεμά τη γρίπη, το κρύο και πρέπει να λαμβάνεται ακόμα και προληπτικά για να θωρακίζει και να προστατεύει τον οργανισμό.

Ενδυναμώνει την εγκεφαλική λειτουργία

Τα υψηλά επίπεδα καλίου και μαγνησίου που περιέχει το λεμόνι επενεργούν ευεργετικά στη λειτουργία του εγκεφάλου και χαρίζουν πνευματική διαύγεια και συγκέντρωση, κάτι που γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με απαιτητικές πνευματικά εργασίες.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.