Η κατανάλωση φυτικών ινών αποτελεί τον ιδεώδη τρόπο για να προλάβουμε την εμφάνιση αιμορροΐδων.

Πού αποδίδονται οι αιμορροΐδες; Στην κληρονομικότητα, στο αυξημένο σωματικό βάρος, σε διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες, στον καθιστικό τρόπο ζωής, αλλά και σε πολλές άλλες αιτίες. Οι αιμορροΐδες πάντως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και με τη συχνή λήψη συγκεκριμένων φυσικών τροφών. 

Φυτικές ίνες

Καταναλώνοντας άφθονα λαχανικά, φρούτα, όσπρια και ξηρούς καρπούς λαμβάνετε την απαραίτητη ποσότητα φυτικών ινών που αποτελούν τον ιδανικό μας σύμμαχο κατά των αιμορροΐδων. 

Αμυγδαλέλαιο

Συνιστάται κυρίως για τις εξωτερικές αιμορροΐδες. Ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο σε καθαρό αμυγδαλέλαιο μειώνει τη φλεγμονή και καταπραΰνει το τσούξιμο.

Αλόη βέρα

Γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, η αλόη βέρα έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη μείωση της φλεγμονής και βοηθά τόσο στις εσωτερικές όσο και στις εξωτερικές αιμορροΐδες.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο ανακουφίζει από τον κνησμό, τον ερεθισμό και τον πόνο που προκαλείται από τις αιμορροΐδες, καθώς βοηθά στη μείωση της φλεγμονής. Εφαρμόστε το με βαμβάκι στην ευπαθή περιοχή.

Αμαμηλίδα

Πρόκειται για βότανο που δρα ως στυπτικό και μπορεί να ανακουφίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων λόγω και των αντιαιμορραγικών, αναλγητικών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του.

Πάγος

Γνωστή και αποτελεσματική θεραπεία. Αρκεί να εφαρμόσετε το κρύο επίθεμα στην ευπαθή περιοχή και να το επαναλαμβάνετε δύο με τρεις φορές την ημέρα. Φυσικά, ο υγιεινός τρόπος ζωής, η τακτική άσκηση, η κατανάλωση άφθονου νερού και τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες αποτελούν τον κανόνα για να ζήσουμε χωρίς αιμορροΐδες.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.