Άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση πρέπει να αποφεύγουν τρόφιμα πλούσια σε νάτριο και λιπαρά.

Ένας από τους λόγους που προκαλείται η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η μη επαρκής κατανάλωση λαχανικών και φρούτων. Παράλληλα, συνιστάται να αποφεύγονται τρόφιμα πλούσια σε νάτριο και λιπαρά, όπως τα ακόλουθα:

Τηγανητά 

Τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά αυξάνουν τους κινδύνους που προκύπτουν από την υψηλή πίεση και μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Μπέικον

Μπορεί το χοιρινό μπέικον να είναι νόστιμο, αλλά έχει και εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και λίπος.

Πλήρες γάλα

Αντικαταστήστε το πλήρες με αποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα 2%. Τα κορεσμένα λίπη που περιέχει το πλήρες γάλα δεν συνιστώνται σε άτομα με υψηλή πίεση.

Αλκοόλ

Άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ ή να έχουν απόλυτη αυτοσυγκράτηση και να πίνουν με μέτρο και να μην ξεπερνούν το ένα ποτό την ημέρα.

Τουρσιά

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ένα οποιοδήποτε τουρσί περιέχει 570mg νατρίου, τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Τι ωφελεί στην υψηλή πίεση;

Φρέσκα ψάρια, σπανάκι, τρόφιμα που παρέχουν στον οργανισμό Ω3 λιπαρά, μπανάνες που περιέχουν κάλιο, πατάτες πλούσιες σε κάλιο. Συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για να μην αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.