Η κανέλα δρα ευεργετικά στο έντερο, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού τον χειμώνα και κρατά το σώμα ζεστό.

Τις κρύες εποχές του έτους, τα κρυολογήματα και η γρίπη βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Τα βότανα και τα φυτά έχουν αποδειχθεί ιδανικοί σύμμαχοι του οργανισμού μας στην καταπολέμησή τους, καθώς διαθέτουν και το επιπλέον πλεονέκτημα ότι αποτελούν λύσεις που μας παρέχει η μητέρα-φύση.

Ευκάλυπτος

Κορυφαία επιλογή όταν μιλάμε για το κρυολόγημα και ιδανικό συστατικό για εντριβές στο στήθος που ανακουφίζουν από το κρύωμα και τη ρινική συμφόρηση. Η προσθήκη λίγων σταγόνων αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου σε ζεστό νερό απελευθερώνει ατμούς που βοηθούν στον καθαρισμό του ρινικού κόλπου και στη θεραπεία των βρογχικών λοιμώξεων.

Αστράγαλος ή τετραγκανθιά

Το πολυετές φυτό αστράγαλος βοηθά στην τόνωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Η κίτρινη ρίζα του μπαίνει σε βραστά και σούπες και αφαιρείται λίγο πριν από το σερβίρισμα. Ο αστράγαλος συντελεί επίσης στην παραγωγή αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων, άρα θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι στη γρίπη και τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Καλό, πάντως, είναι να αποφεύγεται από τις γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Κανέλα

Πέρα από υπέροχο καρύκευμα, η κανέλα δρα ευεργετικά στο έντερο και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού τον χειμώνα. Καθαρίζει αποτελεσματικά τις βλέννες, κρατά το σώμα ζεστό και μας προστατεύει από κρυολογήματα και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Εχινάκια

Σημαντικό βότανο στην πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης. Παράλληλα, επιταχύνει την ανάρρωση αν η λήψη της ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της λοίμωξης και μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τις μέρες της ταλαιπωρίας. 

Σκόρδο

Από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιείται για τις εξαιρετικές του αντιμυκητισιακές, αντιιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ιδανικό για την καταπολέμηση των μικροοργανισμών που προκαλούν τη γρίπη και για να απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, άτομα αλλεργικά και έγκυες πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για να αποφεύγονται απρόβλεπτες παρενέργειες.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.