Παράλληλα με τη συμβατική ιατρική, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θυρεοειδούς.

Τα προβλήματα του θυρεοειδούς αυξάνονται καθημερινά. Μας αφορούν όλους, αλλά ιδιαίτερα τις γυναίκες, οι οποίες στατιστικά προσβάλλονται συχνότερα από τους άνδρες. 

Ο θυρεοειδής αδένας είναι κομβικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Επηρεάζει τον μεταβολισμό, την καρδιά μας, τον εγκέφαλο και μια σειρά από ζωτικές λειτουργίες, οπότε σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τον παραμελούμε. Η λειτουργία του επηρεάζεται από ορμονικές ανισορροπίες, τροφικές αλλεργίες, μη πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. 

Παράλληλα με τη συμβατική ιατρική, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένους φυσικούς τρόπους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θυρεοειδούς.

Αποφεύγετε το φθόριο

Μελέτες δείχνουν ότι το φθόριο μπορεί να προκαλέσει υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Αποφεύγετε το φθοριωμένο νερό και καταναλώνετε λιγότερα φθοριούχα προϊόντα.

Προσοχή στη γλουτένη

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, που μπορεί να τους προκαλέσει φλεγμονή, να αδυνατίσει τη λειτουργία του εντέρου και να επιδράσει αρνητικά στον θυρεοειδή.

Αφαιρέστε τα μέταλλα

Τα μέταλλα επιβαρύνουν κύτταρα και ιστούς και αυξάνουν τις περιπλοκές του θυρεοειδούς. Έρευνες δείχνουν ότι ο κόλιανδρος λειτουργεί ευεργετικά και εξουδετερώνει τα μέταλλα στον οργανισμό μας.

Υδατάνθρακες με μέτρο

Η κατανάλωση πολλών υδατανθράκων δεν ωφελεί τον θυρεοειδή. Αντικαταστήστε τα δημητριακά και τη ζάχαρη με υγιή λίπη, όπως οι ξηροί καρποί, οι λιναρόσποροι, το κρέας μοσχαριού ελευθέρας βοσκής, τα ψάρια ελεύθερης αλιείας και το αβοκάντο.

Ρυθμίστε τα επίπεδα ιωδίου

Ελέγξτε αν τα επίπεδα ιωδίου σας έχουν φυσιολογικές τιμές. Αν όχι, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα.

Το σελήνιο βοηθάει

Το σελήνιο το προσλαμβάνει ο οργανισμός μας με την κατανάλωση σολομού, μοσχαρίσιου κρέατος, κρεμμυδιών και μανιταριών.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.